14. 11. 2015.

Julija i Romeo




Vesele ’80-e.
Uz neke gorčine koje su došle kasnije, nisam pametna šta vam reći o tom vremenu. Kako pričati o mladosti, zaboravljajući ’šta je bilo posle’? Setiti se ljudi, kakvi su onda bili? Pre nego su počeli da se stide svojih ludih godina i budalaština koje su činili? Pre nego su odrasli...



Ni jedno od njih dvoje, danas ne bi priznalo koliko su bili očajni pokušavajući da se pronađu u toj, nespretnoj, prvoj ljubavi.
Ona, dobrano napupela i vrela, sklona razuzdanim dodirima s’ akcentom na ’ostati njufer po svaku cenu’, a on potpuno pogubljen i zbunjen orgazmima koje je umela vešto, a bez koitusa, da mu spremi i pripremi. Jeste ona snažno želela da oseti njegovu vrelu muškost u sebi, ali babine reči su joj uvek odzvanjale u glavi, praveći od nje savršenu, peting ljubavnicu, pa se on zato, cvileći vukao za njom i njenim krilom, obožavajući zemlju po kojoj gazi, u nadi da će ona biti ta koja će ga muškarcem načiniti.
Danas bi oboje, prećutno i bez dogovora, istovremeno odmahujući glavom, rekli da sve to nikada nije ni bilo. Da nije istina da je on pred njom klečao, glave pokrivene kapuljačom njegovog ’Montgomery’ mantila, moleći je za taj krunski dokaz njene ljubavi, dok je ona samozadovoljno uživala u svom prvom, ženskom trijumfu.
Porekli bi celu tu ljubavnu bajku, što se nekada davno odvijala pred našim očima, a mi posmatrali i učili iz njihovog primera – O različitim porodicama, navikama i umovima; O mladalačkim zanosima i roditeljskim očekivanjima; O stereotipima i predrasudama;

* * *

Sa prezrivim izrazom na licu i obešenim uglovima usana kojima bi s’ vremena na vreme prinosio cigaretu, čitao je te reči u kojima se prepoznavao. Tačno se sećao i znao sebe iz vremena kada je bio pohotna životinja. Vremena kada su telesna zadovoljstva bila jako važna...
Sada, kada se oseća kao umorni, izrađeni i potrošeni starac, ne želi sebi da prizna sva svoja odricanja. Zato besno pljucka ostatke duvana sa usana i klika mišem na sledeći link, odlazeći dalje.

* * *

Ona ni ne čita blogove. Nema ona za to vremena.
Internet jeste alat bez koga svoj život ne bi mogla ni da zamisli, ali samo u smislu dalje izgradnje njene blistave profesionalne karijere i nalaženja povremenih ljubavnika. Doduše, i za njih je vremena bilo sve manje i manje. Trčanje sa jednog službenog puta na drugi i starenje, što je iziskivalo sve više sati kod kozmetičarke i u teretani, nisi ostavljali mnogo prostora za tu vrstu zadovoljstva.
Samo se ponekad, dremajući u udobnom avionskom sedištu na letu za Brisel, priseti mladosti. I najrađe bi se sva smrkla na tu pomisao, ali zna da mrštenje ostavlja bore oko usta i na čelu, koje kasnije ne možeš 'opeglati'. Zato ne želi da se seća.




Photo credit: http://www.grazia.rs/


Нема коментара:

Постави коментар