15. 4. 2016.

"Ne gazite travu"



23.05.2015, Fejs

E, volim kada me subotom ujutro dok kuvam, nešto uzruja i natera da pišem statuse, umesto da pravim zaprške i kolače. A i veš me čeka!

Ja sam matora žena, ozbiljna i odgovorna. Ne pijem alkohol, čak nisam ni narkoman. Čistim, perem, peglam... Idem na posao, podižem dete, završavam fakultet. Znači, još uvek po standardima. Ali moram opet mom dragom Premijeru da ostavim jedan tekst, u nadi da će to nekako, preko botova ili bilo čega stići do njegovog mozga i uma. Možda Toma, vičniji društvenim mrežama, pročita, pa mu uz kafu prepriča:

Srbija je u govnima do vrata, u kakvima, bar ja što pamtim, nikada nije bila. Nema nam spasa, jer love nema, sve je opljačkano i upropašteno a i taj tvoj ingeniozni projekat na vodi je, verovatno, opet neka suluda ideja u kojoj ćete nekoga nasankati i zajebati. Samo jedna stvar može da nas izvuče iz govana, ali sumnjam da ti imaš dovoljno velika muda za tako nešto! Jer, Evropa bi ti zbog tog zakona oči iskopala, svesna da je to nešto što nas može spasiti, i lišiti nas toga da im budemo samo sluge i robovi za potkusurivanje.
Sasvim slučajno, znam šta je kanabis i čemu služi. I ne bih ja tebi sve ovo ni pisala, da ne naleteh na neku objavu u grupi onih što vole da duvaju gandžu. Nekima je lek, nekima zabava.. Kako je ko poima i shvata. Nego ti, jednom budi pametan i pragmatičan, pa lepo legalizuj proizvodnju i upotrebu kanabisa!

Rešićeš nam gomilu problema: Ovi što duvaju i dalje će duvati, ali će od svakog kupljenog grama, jedna lepa, solidna stopa poreza ići u budžet, koji ništa drugo ne može da skrpi. Ali ti to već znaš. Poljoprivreda će ti, i bez tvojih čuvenih subvencija, procvetati - Nabavi kvalitetno seme i po povoljnoj ceni daj svima koji imaju zemlju i hoće da gaje konoplju. Da ne govorim da ćeš tim potezom u Srbiju, koju inače niko ne jebe ni za suvu šljivu, navući gomilu kupaca i konzumenata sa Balkana a i šire. Svi kojima je Holandija predaleka i skupa, nagrnuće kod tebe. Znači, o lovi od turizma ne moram ni da ti pričam, valjda ti je jasno. Da ne pominjem da ćeš pomoći mnogim bolesnicima koji boluju od Mul.skleroze, epilepsije, depresije ili su na hemoterapiji pa povraćaju i nemaju apetita, koji bi te nakog toga slavili kao Boga. Ovako te samo pljuju!

Samo nam ostaje ključno pitanje: Da li ti i ti tvoji Ministri što sedite i krojite nam ovu gadnu i tešku sudbinu, imate muda za tako nešto?! Dobili bi ste po pički od Merkelove i svih ostalih evropskih bogova, ali bi svome narodu učinili dobro, pa bi vas možda više poštovali. Verovatno nas zbog toga, nikada ne bi ni primili u Evropsku uniju, ali što bi nas bilo briga? Srbija bi bila jedna srećnija i bogatija zemlja! A to je valjda najvažnije...

Pozdrav od ekonomične domaćice koju su mnogi slični vama, ceo život školovali kako se preživljava i domaćinski kuća vodi!


ps. Dovoljno ste, valjda, školovani da znate da kanabis, ni u kom slučaju, nije droga zbog koje će vam zemlja, što je uostalom i sada, postati leglo kriminala. Blud i razvrat da ne pominjem.







Нема коментара:

Постави коментар